Egyéb tevékenységek (oktatás, biztosítási díjak kockázat alapú megalapozása)

Mint a DNV GL szoftvereinek hazai kizárólagos képviselői naprakész információkkal rendelkezünk a kockázatelemzés területén a legújabb fejlesztésekről, módszerekről és irányokról.

A gyakorlatban alkalmazott módszerek és eljárások tapasztalatait igény esetén oktatás keretében osztjuk meg ügyfeleinkkel. Az elmúlt évek során jól bevált és hasznos gyakorlattá vált a BM OKF szakembereinek továbbképzése a SAFETI Professional szoftver alkalmazásával kapcsolatban, ezzel is hatékonyabbá és gördülékenyebbé téve a hatóság által a felülvizsgálatokhoz használt SAFETI Professional alkalmazását és a hatósági döntéshozatalt.

A gyakorlati alkalmazás mellett egyéb veszély- és kockázatelemző módszerek oktatását is vállaljuk ügyfeleink részére, annak érdekében, hogy támogassuk a biztonság érdekében tett intézkedések megalapozását és a kockázatok kezelését.

A veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek biztosítási díjainak kockázat alapú megalapozása jelentős költségmegtakarítást eredményezhet a ténylegesen telephelyspecifikusan elemzésre került technológiák esetében (pl. valóban kell-e számolni ún. teljes telephely megsemmisüléssel). Az alkalmazott kockázatelemző módszerek és azok eredményei igen hatékonyan támogatják azon pénzügyi kockázatok meghatározását, amelyek alapján a biztosítási díjak meghatározása történik.